Gambapannetje

    Gambapannetje

    2keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Elke gast krijgt een persoonlijk pannetje met daarin gamba's en krokante kalfszwezerik.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 24 gamba’s
    • olijfolie
    • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngesnipperd
    • 50 gr. gesnipperde sjalot
    • 1 dl. witte wijn of droge sherry
    • 4 dl. room
    • desgewenst een scheutje pastis
    • 450 gr. kalfszwezerik
    • ½ winterwortel
    • ½ prei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min weken  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Gamba’s pellen in de lengte halveren en zonodig het darmkanaal verwijderen; tot verder gebruik in de koeling bewaren.
    2. Gambaschalen schalen in olie aanbakken; knoflook en sjalot toevoegen en deze kort laten meebakken.
    3. Blussen met de witte wijn / droge sherry en het geheel aan de kook brengen.
    4. Room toevoegen en het geheel op matig vuur zachtjes laten (in)koken.
    5. Saus zeven en tot sausdikte laten inkoken; desgewenst wat pastis toevoegen.
    6. Winterwortel schillen en eerst in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes (julienne) snijden; prei halveren en zorgvuldig wassen; het witte en licht groene gedeelte in dunne ringetjes of julienne snijden (de afsnijdsels bewaren).
    7. Zwezerik in royaal koud water met zout minimaal een half uurtje laten weken.
    8. Water met de groenteafsnijdsels en zout aan de kook brengen; hierin de zwezerik op matig vuur juist gaar pocheren.
    9. Zwezerik enigszins laten afkoelen en dan de vliezen verwijderen; tot gebruik in de koeling bewaren.
    10. Wortel en prei apart van elkaar- in porties - in een koekenpan heel kort aanzetten en over de pannetjes verdelen.
    11. Garnalen – in porties – ook om en om aanzetten en ook over de pannetjes verdelen.
    12. Afwerking:
    13. Oven voorverwarmen op 175° C.
    14. Zwezerik in gelijkmatige porties verdelen; licht zouten en bloemen en direct in een koekenpan goudbruin en krokant bakken; vervolgens op keukenpapier laten uitlekken.
    15. Onderwijl de saus op het vuur en de pannetjes (zonder deksel) in de oven verwarmen.
    16. Eerst de saus en vervolgens de krokante zwezerik over de warme pannetjes verdelen.
    17. Deksel erop en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren