Marokkaanse pompoensoep

    Marokkaanse pompoensoep

    29keer bewaard
    1uur15min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Deze pompoensoep is erg lekker en makkelijk te maken aangezien je de pompoen niet hoeft te schillen.

    lindaatje Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 pompoen (flespompoen of kleine pompoen)
    • 1 grote ui
    • 2 tenen knoflook
    • Olijfolie
    • peper, zout, kurkuma naar smaak
    • 1 kaneelstokje
    • 1,5 liter water
    • 2 kippenbouillonblokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De pompoen in kleine stukken snijden en de pitten eruit halen. (de schil mag blijven zitten alleen even de lelijke plekjes weg snijden)
    2. De ui snipperen en samen met de knoflook in een grote pan fruiten in de olijfolie. De stukken pompoen toevoegen samen met, peper, zout en de kuruma. Alles kort omscheppen. Tot slot het kaneelstokje toevoegen.
    3. Voeg een liter water toe (zodat alles net onderwater staat) en de bouillonblokjes. Het geheel zachtjes aan de kook brengen en laten koken totdat de pompoen zacht (gaar) is. Het kaneelstokje uit de pan halen. Dan met een staafmix alles pureren tot een homogene massa.
    4. Voeg het resterende water toe en doe het kaneelstokje terug in de pan. Laat alles nog eens 30 minuten zachtjes doorkoken.

    Tip

    Serveer de soep met een b.v. een fris schepje griekse yogurt en/of wat verse peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    YpevanderHeide
    1

    Lekker, kaneelstokje er iets eerder uitgehaald - 31 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren