Runder-rib-roast met Bearnaise saus

    Runder-rib-roast met Bearnaise saus

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Runderentrecôte met een zelfgemaakte Bearnaise saus.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 kg. runderentrecôte aan een stuk
    • versgemalen peper, zout
    • 1 dl. dragonazijn
    • 1 dl. witte wijn
    • 1 dl. water
    • 50 gr. gesnipperde sjalot
    • 5 eierdooiers
    • 200 gr. gesmolten, geklaarde roomboter
    • ½ bosje verse dragon
    • peper, zout en eventueel iets suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Runderentrecôte desgewenst in kleinere porties verdelen.
    2. Entrecotes royaal peperen en zouten en in een koekenpan om en om aanbakken. Vlees op een ovenplaat leggen en tot verder gebruik op de werkbank bewaren.
    3. Dragonblaadjes van de stelen zoeken en fijnhakken.
    4. De dragonazijn, witte wijn, water met de gesnipperde sjalot tot de helft laten inkoken en zeven. Deze “castric” laten afkoelen en tot gebruik in de koeling bewaren.
    5. Afwerking:
    6. Oven voorverwarmen op 180° C.
    7. Entrecote – afhankelijk van de dikte – op de gewenste gaarheid brengen; gebruik bij grote braadstukken desgewenst een kernthermometer.
    8. Snijd het vlees voor het doorgeven in royale plakken.
    9. Benodigde hoeveelheid castric met de eierdooiers loskloppen en “au bain marie” of boven matig vuur tot een luchtige gare saus (sabayon) kloppen.
    10. Vervolgens beetje bij beetje de gesmolten, geklaarde boter toevoegen tot een mooie gladde saus is ontstaan.
    11. Gehakte dragon toevoegen en de saus op smaak maken met peper en zout en zonodig iets suiker; direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren