Lamsschenkels met rode wijn saus

    (5)

    Een goed, warm & hartig gerecht - lekker op een koude, winderige dag binnen met de familie. Serveer met knoflook-aardappelpuree indien gewenst. Ik hoop dat je ervan geniet!


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 lamsschenkels
    • 2 middelgrote wortels, fijngehakt
    • 2 uien, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels versgehakte rozemarijn
    • 2 eetlepels versgehakte tijm
    • 1 laurierblad
    • 375ml runderbouillon
    • 250ml rode wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasovenstand 6.
    2. Leg de schenkels, wortel, ui, knoflook en kruiden in een grote ovenvaste schaal.
    3. Meng de bouillon en de wijn en schenk over de schenkels en groenten. Dek af en zet 30 minuten in de oven.
    4. Zet de oven lager naar 150 C en laat de ovenschotel nog zo'n 1 1/2 uur koken tot de schenkels gaar (zacht) zijn
    5. Haal de schenkels uit de schaal. Zeef het overgebleven vocht en vang op. Schenk het (gezeefde) vocht in een middelgrote sauspan. Breng het aan de kook; laat zachtjes pruttelen, zonder deksel, totdat het tot de helft gereduceerd is.
    6. Serveer met aardappelpuree.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties