Mexicaanse bonensalade

    Mexicaanse bonensalade

    3keer bewaard
    10min


    33 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige en lekkere bonensalade met de smaak van Mexico. Lekker met tortillachips of als bijgerecht bij taco's, burrito's of fajita's.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 blikje (400 gr) kidneybonen, uitgelekt
    • 1 blikje (400 gr) kikkererwten, uitgelekt
    • 150 gr tomaat, in stukjes
    • 110 gr komkommer, geschild en in stukjes
    • 2 eetlepels ui, zeer fijngesneden
    • 170 gr kant-en-klare guacamole
    • 110 gr yoghurt
    • 1/4 theelepel zout
    • 2-4 eetlepels halfvolle melk (eventueel)
    • Romaanse of ijsbergsla, ter garnering
    • tortillachips

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. In een grote kom kidneybonen, kikkererwten, tomaat, komkommer en ui mengen.
    2. In een kleine kom guacamole, yoghurt en zout mengen. Als de dressing te dik lijkt een beetje melk toevoegen. Door de bonenmix scheppen en laten afkoelen.
    3. Serveren met wat blaadjes sla en tortillachips.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren