Chocolade kastanjetaart met mangosorbet

    Chocolade kastanjetaart met mangosorbet

    4keer bewaard
    55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Chocolade kastanjetaart geserveerd met mangosorbet met gekonfijte gember en Spaanse peper.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gram pure chocolade
    • 4 eieren
    • 125 g suiker
    • 200 g kastanjepuree (blik a 440 g)
    • 2 eierdooiers
    • 125 ml slagroom
    • 1 eetlepel cognac of vieux
    • 1/2 eetlepel boter
    • 1 liter mangosorbetijs
    • 2 eetlepels fijngehakte gekonfijte gember
    • 1 Spaanse peper, ontpit en fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Oven voorverwarmen op 175 °C.
    2. Bodem van springvorm bekleden met bakpapier, wanden invetten met boter.
    3. Pan met flinke bodem water aan de kook brengen, 100 gram chocolade in een vuurvaste kom op de pan heet water zetten en chocolade al roerend laten smelten; chocolade iets laten afkoelen.
    4. Boven twee kommen de eieren splitsen, met mixer eierdooiers, 50 g suiker en kastanjepuree tot een licht en schuimig mengsel kloppen.
    5. Eiwitten stijfkloppen, 60 gram suiker toevoegen en nog ca. 1 minuut doorkloppen.
    6. Gesmolten chocolade door eierdooiermengsel roeren en vervolgens het eiwitschuim in gedeelten erdoor spatelen, goed mengen.
    7. Chocoladeschuim in springvorm scheppen en taart in 30 à 35 minuten gaar bakken (als een metalen pen erin gestoken wordt, moet die er droog uitkomen.) Taart uit oven op rooster laten afkoelen.
    8. Rest van chocolade in kom “au bain Marie” smelten en gladroeren; van het vuur af andere 2 eierdooiers er één voor één zorgvuldig doorroeren en het geheel tot lauwwarm laten afkoelen.
    9. De slagroom met rest van suiker stijf kloppen; slagroom en cognac door afgekoelde chocolademassa spatelen tot een homogene mousse ontstaat.
    10. Taart uit vorm nemen en op schaal leggen; boven- en zijkanten bestrijken met helft van chocoladeroom; taart en rest van room ca. 5 minuten in koelkast zetten en opnieuw bestrijken met de mousse; taart verder laten opstijven.
    11. Taart voor het serveren desgewenst garneren met chocoladekrullen.
    12. Mangosorbet voorzichtig losroeren en de fijngesneden gekonfijte gember en Spaanse peper doorspatelen; ijs in de diepvries opnieuw laten opstijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren