Cannoli

    Cannoli

    10keer bewaard
    40min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn Italiaanse opgerolde wafeltjes met een vulling van ricotta. Ze hebben iets weg van onze kniepertjes of nieuwjaarsrolletjes. Je maakt ze met een wafelijzer en je hebt een (houten) cilindervorm nodig om de rolletjes te vormen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 rolletjes

    • 2 eieren
    • 100 gr suiker
    • 40 gr gesmolten boter
    • 60 ml plantaardige olie
    • 190 gr bloem
    • 1/4 theelepel baksoda
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 eetlepel gedestilleerde blanke azijn
    • 3 eetlepels koud water
    • 500 gr ricotta kaas
    • 200 gr suiker
    • 40 gr pure chocoladestukjes
    • 1 theelepel vanille extract
    • 85 gr gesuikerde kersen (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Klop in een middelgrote kom de eieren, suiker, gesmolten boter en olie door elkaar. Roer hier de bloem, baksoda en kaneel door. Voeg dan het koud water en azijn toe. Mix goed door tot een glad beslag.
    2. Verhit een wafelijzer voor. Schep 1 eetlepel van het beslag per keer op het hete wafelijzer, doe het deksel dicht en bak 1-2 minuten. Verwijder de wafels voorzichtig en rol ze om de cilinders heen als ze nog warm zijn. Laat de rolletjes afkoelen en verwijder dan de cilinder. Vul ze pas als alle rolletjes klaar zijn.
    3. Mix in een middelgrote kom de ricottakaas, suiker en vanille tot een glad geheel. Meng de chocoladestukjes en de kersen (indien gewenst) erdoor. Gebruik een spuitzak om de vulling in de rolletjes te spuiten.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren