Kip Faja Lobi

    (1)
    45 minuten

    Een pittig, van oorsprong Surinaams gerecht met kip, kouseband en pindakaas. Ik gebruik altijd Faja Lobi (Surinaamse pindakaas) van het merk Kaitak.

    HenrietteIM

    Gelderland, Nederland
    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote ui
    • 400 gr kipfilet of drumsticks
    • een halve pot Faja Lobi (pikante Surinaamse pindakaas)
    • 3 eetlepels olie
    • 1 groot blik gezeefde tomaten
    • 400 gr kouseband of sperziebonen
    • beetje water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snij de ui fijn en bak deze in de olie aan.
    2. Voeg de kip toe, braad aan en laat even sudderen.
    3. Voeg de tomaten toe en de Faja Lobi. Voeg wat water toe zodat je er makkelijker in kan roeren.
    4. Laat het gerecht 30 minuten sudderen op laag vuur.
    5. Snij ondertussen de kouseband of sperziebonen in stukjes en kook ze apart beetgaar in een pan kokend water.
    6. Giet af en voeg de boontjes toe aan de kip.
    7. Serveer met rijst. Lekker met komkommer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    HenrietteIM
    0

     -  30 jan 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren