Italiaanse taco met tonijn

    Italiaanse taco met tonijn

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een versgemaakte tortilla in de vorm van een bakje met daarin een heerlijk mengsel van artisjok, tonijn, basilicum en kappertjes. Een speciaal lunchgerecht of licht hoofdgerecht.

    helicon Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 45 g bloem
    • Snufje zout
    • 25 ml water
    • 2 artisjokkenharten
    • 2 zongedroogde tomaten
    • 1 theelepel kappertjes
    • 20 gr tonijn op water
    • 4 blaadjes basilicum
    • Beetje peper
    • 2 theelepels olie van de zongedroogde tomaten
    • 1 theelepel azijn
    • Materialen
    • Snijplank
    • Scherp mes
    • Aardappelschilmesje
    • Theelepel
    • Lepel
    • Kom
    • Vergiet
    • Koekenpan

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 15min rusten  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de bloem met het zout in een kom. Voeg onder voortdurend roeren geleidelijk 25 ml lauw water toe. Kneed het mengsel met de hand tot je een zacht deeg hebt dat niet kleeft. Je kunt af en toe nog bloem of water toevoegen mocht het deeg niet goed lijken. Laat het deeg afgedekt ca. 15 minuten rusten.
    2. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Rol de stukken deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot koeken van ca. 15 cm doorsnede.
    3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder vet en bak hierin de tortilla's aan elke kant 1 minuut boven een matig vuur. Druk ze, als ze enigszins opbollen, met een spatel voorzichtig tegen de pan, zodat ze gelijkmatig bruin worden. Zodra ze donkerbruine vlekken krijgen, zijn ze gaar.
    4. Druk de warme wrap daarna voorzichtig in een kommetje en laat hem daarin afkoelen en hard worden.
    5. Klop de olie, peper en azijn tot een dressing. Snij de zongedroogde tomaten in smalle reepjes. Snij de artisjokharten in vieren. Breek de tonijn in stukken.
    6. Meng de tonijn, tomaat, kappertjes, artisjokken en basilicum, schep in de tortilla en schenk er de dressing overheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren