Bokkenpootjes

    Bokkenpootjes

    9keer bewaard
    50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt ze in de winkel kopen, maar zelf maken is lekkerder, en leuk om te doen. Eigenlijk bestaan bokkenpootjes uit twee koekjes op elkaar geplakt met een glazuurlaagje en de uiteinden in chocola gedoopt.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 8 eiwitten
    • 350 gr suiker
    • 500 gr gemalen amandelen
    • rasp van 1 citroen
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel vanille essence + een paar druppels
    • 1 reep goede chocolade
    • 50 gr boter
    • 100 gr poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Sla de eiwitten stijf met de suiker, en voeg dan de gemalen amandelen, citroenrasp, kaneel en vanile essence toe.
    3. Doe het mengsel in een spuitzak met een grote spuitmond (of een boterhamzakje met een hoekje eraf geknipt) en spuit koekjes van ongeveer 7 cm lang op het bakblik. Laat ze een paar uur drogen.
    4. Verwarm de oven voor op 160 graden C.
    5. Zet de bakplaat met koekjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes in ongeveer 15-20 minuten gaar, maar laat ze niet bruin worden. Laat afkoelen.
    6. Maak een roomglazuur door de boter en poedersuiker te mixen en een druppel vanille essence toe te voegen.
    7. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met kokend water.
    8. Om de koekjes samen te stellen smeer je de onderkant van een koekje in met roomglazuur en plak je er een ander koekje tegenaan. Dip beide uiteinden in de gesmolten chocola en laat afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren