Mexicaanse bonensalade met paprika en maïs

    (2142)
    15 minuten

    Een kleurrijke, kruidige en verfrissende bonensalade.


    1744 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 blikje (400 gr) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 blikje (400 gr) kidneybonen, uitgelekt
    • 1 blikje (400 gr) cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 groene paprika, in stukjes
    • 1 rode paprika, fijngesneden
    • 300 gr diepvries maïs
    • 1 rode ui, in stukjes
    • 125 ml olijfolie
    • 125 ml rode wijnazijn
    • 2 eetlepels vers limoensap
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 eetlepel zout
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 4 eetlepels verse koriander, fijngesneden
    • 1/2 eetlepel gemalen komijn
    • 1/2 eetlepel gemalen zwarte peper
    • 1 scheutje hot chilisaus
    • 1/2 theelepel chilipoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een grote kom bonen, paprika, maïs en rode ui vermengen.
    2. In een kommetje olijfolie, rode wijnazijn, limoensap, citroensap, suiker, zout, knoflook, koriander, komijn en zwarte peper vermengen. Op smaak brengen met hot saus en chilipoeder.
    3. De dressing over de groenten schenken en goed mengen. Goed laten afkoelen en koud serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2142)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    van
    1

    Iets minder zout gebruikt, lekker pittig en vol smaak door de ui en koriander...  -  09 jan 2012

    van
    0

    Verrassend lekker en heel simpel!  -  31 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 11 collecties