Broodje gemarineerde kipfilet

    Broodje gemarineerde kipfilet

    8keer bewaard
    1dag20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Stukjes kipfilet worden gemarineerd in ketjap manis en knoflook, vervolgens gebakken en gerserveerd met toast of een ciabatta. Lekker met een groene salade. Ook lekker als vleesgerecht geserveerd bij nasi. Ik marineer het vlees meestal 24 uur, maar korter kan ook. Hoe langer je het vlees marineert, hoe beter de marinade in het vlees trekt.

    Silvia Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 kipfilets
    • voldoende ketjap manis
    • 1 teentje knoflook
    • 1 lente-uitje (ter garnering)
    • 4 geroosterde boterhammen (of 2 ciabatta)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1dag marineren  ›  Klaar in:1dag20min 

    1. Snijd de kipfilets in stukjes, doe dit in een kom en giet er voldoende ketjap manis ver om het vlees te bedekken. Pers er een teentje knoflook boven uit en roer goed. Zet in de koelkast en laat zo lang mogelijk (24 uur) marineren.
    2. Haal het vlees uit de marinade en bak het in enkele minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de stukjes).
    3. Rooster de boterhammen of bak de ciabatta in de oven. Beleg het brood met het vlees en strooi er wat gesneden lente-ui over ter garnering. Serveer er een groene salade bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren