Rundvleesgoulash anders met zwartebessensap, kidneybonen en schorseneren

    Rundvleesgoulash anders met zwartebessensap, kidneybonen en schorseneren

    10keer bewaard
    1dag3uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een rundvleesgoulash maar dan even anders.

    pierre Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1500 gram fijne riblappen
    • 15 gram grof gemalen peperkorels
    • 15 gram gebroken jeneverbessen
    • 5 gram komijn ( kummel )
    • 300 gram uien
    • 60 ml olijf olie
    • 4 teentjes knoflook
    • 1 groot blikje tomatenpuree delmonte
    • 20 gram paprika poeder
    • 400 gram aardappelpartjes celavie
    • 1 bos lenteui
    • 250 gram schorseneren
    • 300 ml zwarte bessensap
    • 1 liter groentebuoillon
    • 700 gram kidneybonen, even afspoelen onder warm water
    • 3 gram zwarte peper uit de molen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12uur  ›  Bereiding: 3uur  ›  Extra tijd: 12uur in de koelkast  ›  Klaar in:1dag3uur 

    1. Het rundvlees in grove blokken snijden en inwrijven met de gebroken peperkorrels, jeneverbessen, en kummel, en dan 12 uur afgedekt in de koelcel laten marineren.
    2. Uien schillen en in kleine blokjes snijden. De schorseneren schillen en in melk beetgaar koken, laten afkoelen, lente uitjes wassen en in rolletjes snijden.
    3. In een passende stoofpan de olijfolie verhitten en uien met vlees goed aanbraden, tomatenpuree, paprikapoeder toevoegen en heel even mee aanbraden. Knoflookteentjes toevoegen, met de bouillon afblussen, aan de kook brengen en goed laten doorkoken. Rolletjes lente-ui toevoegen en 30 min. zachtjes laten sudderen. Nu de aardappelpartjes toevoegen en mee laten sudderen. Dan de kidneybonen toevoegen en alles op smaak brengen met de zwarte peper. De schorseneren in stukken snijden en in een koekenpan met olijfolie de schorseneren goed aanbraden en aan de goulash toevoegen. Dan de zwartebessensap toevoegen en lekker alles 30 min. laten suderen

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren