Mediteraanse Quiche

    Mediteraanse Quiche

    13keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Het is niet iets typisch Hollands, maar wel erg lekker! Voor in de zomer, maar ook zeker geslaagd om je winterse avond een mediteraanse touch te geven... voor 4 personen, maar maak er dan voor de zekerheid toch maar 2!

    Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 blaadjes bladerdeeg of kant-en klare quichevorm
    • 1 courgette
    • 2 grote tomaten (of 10 roma-tomaatjes)
    • 4 eieren
    • 150-200 ml creme fraiche
    • naar smaak feta-kaas
    • naar smaak basilicum
    • naar smaak peper en zout
    • naar smaak olijfolie
    • snufje nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Snij de tomaten in dunne plakjes, leg op bakpapier of met olijfolie ingevette bakplaat en besprenkel met zout, peper en olijfolie naar smaak. Bak de tomaatjes ongeveer 1/2 uur op 160 graden in de oven; het is de bedoeling dat ze uitdrogen, je kunt ook gedroogde tomaatjes uit pot gebruiken, maar deze zijn vaak wat taaier. Ga voor deze verse variant!
    3. Zorg dat het bladerdeeg ontdooid is voor gebruik. Leg deze in de quichevorm en besprenkel met olijfolie (probeer eens olijfolie met smaak!), prik 10-12 gaatjes in de vorm en bak even 'droog' in de oven, Suggestie: laatste 10 minuutjes voordat de tomaatjes eruit komen.
    4. Snij de courgette in 0,5 cm plakjes en wok deze kort, ze moeten net zacht zijn.
    5. Meng de eieren met de creme fraiche, peper en zout naar smaak. Doe hier het snufje nootmuskaat, naar smaak, bij.
    6. Haal de tomaatjes en het bladerdeeg in de quichevorm uit de oven en zet de oven dan op 180 graden.
    7. Doe de 'gedroogde' tomaatjes onderin de vorm, hieroverheen de feta en basilicum, naar smaak. Vervolgens de courgette. Giet hierna het ei/creme fraiche mengsel gelijk verdeeld over het mengsel.
    8. Baktijd ongeveer 30 minuten.

    Tip

    controleer of de quiche klaar is door er met een cocktailprikker of vork in te prikken, deze moet er droog weer uitkomen.

    Andere ingrediënten

    je kunt volop variëren met bv. broccoli in plaats van courgette!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Saylan
    van
    0

    Dit recept is duidelijk NIET veganistisch. Wel vegetarisch. - 15 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren