Krentenbolletjes met kwark

    Krentenbolletjes met kwark

    21keer bewaard
    2uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze krentenbolletjes zijn een afgeleide van mijn recept voor kwarkbrood. Het is precies genoeg deeg om te verdelen over een muffinvorm met 12 vormpjes. Het deeg wordt gemaakt in de broodbakmachine.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 240 gr tarwebloem
    • 10 gr glutenmeel
    • 5 gr zout
    • 20 gr honing
    • 2 eieren
    • 200 gr kwark
    • flinke hand rozijnen
    • flinke hand nootjes (amandelen, walnoten)
    • 5 gr gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Extra tijd: 30min rijzen  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Klop de kwark met de eieren los. Voeg honing toe en doe het mengsel onderin de pan van de broodbakmachine.
    2. Meng tarwebloem met glutenmeel, zout, rozijnen en nootjes en doe dit bovenop het kwarkmengsel in de broodbakmachine. Maak een kuiltje en doe hierin de gist. Zet de machine op deegstand en zet aan (duurt als het goed is 1,5 uur).
    3. Haal het deeg uit de broodbakmachine. Vet een muffinbakblik met 12 vormpjes in met boter.
    4. Verdeel het deeg in 12 porties (het kan erg plakkerig zijn, gebruik dan een klein beetje bloem voor aan je handen) en doe het in de vormpjes. Laat dit op een warme plek, afgedekt een half uur rijzen.
    5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden C. Bak de krentenbolletjes in 15 minuten goudbruin en gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    anna77
    van
    2

    Het recept was heerlijk, de broodjes blijven lang vers en smaken heerlijk zo, met boter, of met wat kaas! Maak alleen niet dezelfde fout als ik door papieren bakvormpjes te gebruiken in plaats van alleen boter om de vorm mee in te vetten. Na het bakken haal je de broodjes wel heel handig uit de vorm, maar de papiertjes krijg je er niet meer af.... niet zonder een deel van het brood mee te nemen in ieder geval. Dus: geen papieren bakvormpjes gebruiken, gewoon rechtstreeks in de vorm bakken. - 07 feb 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren