Gefruite visreepjes met remouladesaus

    Gefruite visreepjes met remouladesaus

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zeer lekker en toch eenvoudig visgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 stuks panga of tilapiafilet
    • 0,6 dl mayonaise
    • 40 gram mosterd
    • 2 el verse kervel, gehakt
    • 2 el dragon, gehakt
    • 100 gr peterselie, gehakt en gefrituurd
    • 10 gram kappertjes
    • 3 kleine augurkjes, zeer fijn gehakt
    • 1 snufje peper, zout en nootmuskaat
    • 2 stuks anjovis
    • scheut spa rood
    • 2 stuks eiwitten
    • bakje paneermeel
    • scheut olie
    • citroen canneleren voor op het bord

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Voor de remouladesaus: 6 dl mayonaise maken, mosterd toevoegen, gehakte kervel, peterselie, dragon en zeer klein gehakte augurk mengen. Kappertjes en anjovis toevoegen en afsmaken met peper en zout.
    2. Tilapia of pangasiusfilet ontdooien, en in schuine lange reepjes van 1.5 cm snijden.
    3. Daarna door een "anglais"halen (losgeklopt eiwit, peper, zout en nootmuskaat, scheutje olie en scheutje spa rood).
    4. Vervolgens door het paneermeel wentelen, eventueel door de handen rollen en naast elkaar op een schotel leggen.
    5. De visreepjes in een oliefriteuse goudgeel bakken op 180 graden (dit kan ook in een wok, dan hoef je na gebruik niet de friteuse in zijn geheel zuiver te maken).
    6. Visreepje op een warm bord schikken met begeleidend garnituur en remouladesaus.

    Tip

    De ingrediënten voor de remouladesaus moeten ongeveer dezelfde temperatuur hebben.

    Tip

    Je kunt het voorbeidende werk een dag van te voren doen, dan de vis op keukenpapier leggen en in de aluminiumfolie draaien. Op de dag van bereiden 10 minuten voor gebruik uit de koelkast halen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren