Mijn eigen beroemde Dolma's

    Mijn eigen beroemde Dolma's

    6keer bewaard
    1uur40min


    104 personen hebben dit gemaakt

    In dit gerecht worden druivenbladen gevuld met een betoverende combinatie van rijst, verse dille, munt en citroen. Buiten 'heerlijk' zijn er geen andere woorden voor! Afhankelijk van uw eetlust kunnen de dolma's als hoofdgerecht of voorgerecht gegeten worden. Eventueel serveren met een lekker krokant broodje en een Griekse salade.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 375 gr ongekookte langkorrelige witte rijst
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 25 gr verse dille, fijngesneden
    • 25 gr verse munt, fijngesneden
    • 2 liter kippenbouillon
    • 180 ml vers citroensap, apart te verwerken
    • 60 druivenbladen, uitgelekt en afgespoeld
    • heet water naar behoefte
    • 250 ml olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. In een grote sauspan op een matig hoog vuur rijst, ui, dille en munt gedurende ong. 5 minuten sauteren tot de ui zacht is. 1 liter bouillon toevoegen, het vuur laag zetten en in 10-15 minuten de rijst bijna gaar laten sudderen. Helft van het citroensap erdoor roeren en van het vuur halen.
    2. Een druivenblad met de glanzende kant naar onder nemen en 1 theelepel van het rijstmengsel aan de onderkant (stam) plaatsen. De beide zijden van het blad naar het midden vouwen, van de brede onderkant naar boven oprollen en in een pan van 4 liter leggen. Herhaal de procedure met de overige bladen. Zorg dat er geen gaten zijn als de gevulde bladen in de pan liggen (anders gaan ze tijdens het koken open). Besprenkelen met resterende citroensap en olijfolie.
    3. De gevulde bladen overgieten met kippenbouillon. De pan sluiten en ong. 1 uur laten sudderen. Niet laten koken, anders barst de vulling uit de bladen. Van het vuur halen, deksel verwijderen en 1/2 uur laten afkoelen. Op een presenteerschaal leggen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren