Kruidig gehaktballetje

    Kruidig gehaktballetje

    34keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze balletjes zijn pittig gekruid en lekker voor bij het avondeten, maar ook voor bij de borrel. Daarbij is het prijstechnisch een gunstig hapje.

    Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • +/- 250 gr. half om half gehakt
    • 1 ui
    • 1/2 chilipeper
    • 1 teen knoflook
    • 1/2 handje verse koriander
    • 1 theel. nootmuskaat, peper en zout
    • 1 theel. kerrie, paprika en salie
    • 1 theel. chilipoeder (optioneel)
    • 1/2 eetl. mosterd
    • 1/2 eetl. ketchup
    • 1 ei
    • 2-3 beschuiten
    • olie en boter om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de ui, chilipeper, knoflook en koriander zeer fijn of hak ze in de foodprocessor.
    2. Voeg hierbij alle droge kruiden. (Nootmuskaat, peper, zout, kerrie, paprika, salie en optioneel chilipoeder) Meng dit goed met de verse kruiden en ingrediënten.
    3. Verkruimel het beschuit en meng dit met het kruidenmengsel.
    4. Voeg nu het ei, mosterd en ketchup toe. Meng dit tot een homogene massa.
    5. Kneed nu het gehakt erdoor en draai daar kleine balletjes van (circa 2-3 cm in doorsnee).
    6. Braad ze in een combinatie van olijfolie en magarine lekker bruin en gaar in circa een kwartiertje.

    Serveersuggestie

    Serveer ze lekker met verse salsa en rijst of bij de borrel met als dip salsa en gaucamole. (Zie verder bij mijn recepten). Bij gegratineerde bloemkool en aardappelen smaken ze trouwens ook uitstekend. Ook koud zijn ze lekker

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren