Konijnerugsateetjes

    Konijnerugsateetjes

    1keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heel andere manier van konijn klaarmaken, en nog snel ook.

    Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 konijnerugfiletjes
    • 1 theel. mosterd
    • 1 kopje bloem
    • peper en zout
    • 1 ei
    • 1 kopje paneermeel
    • frituurolie
    • kleine sateprikkers of coctailprikkers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snijd de ruggetjes in tweeen en smeer de ruggetjes in met mosterd.
    2. Kruid de bloem met ruim peper en zout. Konijn is mild dus het mag best flink zijn.
    3. Paneer de ruggetjes door ze eerst door de bloem, dan het losgeklopte ei, vervolgens door het paneermeel te halen.
    4. Frituur de ruggetjes ongeveer 5 minuten op 180°C in de frituurpan of wanneer je geen frituurpan heb verwarm je de olie zodanig dat een blokje witbrood binnen 30 sec. goudbruin is.
    5. Steek de ruggetjes op de cocktailprikker en klaar ben je.

    Serveersuggestie

    lekker met de mangodip. Koud ook lekker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren