Mijn favoriete kip van de barbecue

    (267)

    Een niet te zoete, niet te pittige barbecuesaus voor kip. U kunt natuurlijk ook kippenpoten of -bouten gebruiken. Ook lekker bij karbonaadjes of spare ribs.


    262 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 1/2 eetlepel olijfolie
    • een halve kleine ui, in stukjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 5 eetlepels ketchup
    • 3 eetlepels honing
    • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels appelazijn
    • 1 eetlepel worcestersaus
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 kipfilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. De barbecue matig heet laten worden.
    2. In een koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten. Ui en knoflook fruiten tot ze zacht zijn. Ketchup, honing, basterdsuiker, appelazijn, worcestersaus, zout en peper erdoor roeren. De saus enkele minuten laten inkoken. Van het vuur halen en laten afkoelen.
    3. Een rooster licht invetten. De kip aan beide kanten in de saus dippen. 10-15 minuten op de barbecue roosteren, eenmaal omdraaien. Leg de kip vervolgens in de koekenpan met saus en op een middelhoog vuur ong. 5 minuten per kant laten sudderen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (267)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties