Jambalaya met sugar snaps

    Jambalaya met sugar snaps

    7keer bewaard
    25min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een echt makkelijk en smakelijk gerecht. Het is bovendien ook nog zo klaar ook.

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gram rijst
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 75 gram chorizo in blokjes gesneden
    • 150 gram dikke plak ham in reepjes gesneden
    • 1 ui fijn gesneden
    • 2 teentjes knoflook geperst
    • 1 groene paprika, in dunne reepjes gesneden
    • 1/2 liter water
    • 1 vleestomaat, in stukjes gesneden
    • 3 takjes peterselie fijn geknipt
    • 1/2 theelepel Cayenne peper
    • 1 kippenbouillon tablet
    • 100 gram sugar snaps in tweeën gesneden
    • 2 bakjes roze garnalen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de rijst volgens recept gaar met de kippenbouillon tablet.
    2. Bak de chorizo en de ham licht in de olie. Roerbak 3 minuten.
    3. Voeg de gesneden ui, knoflook en de paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg op het laatst de tomaat stukjes toe en de cayenne peper.
    4. Voeg de rijst bij de roergebakken groenten. Roerbak de sugar snaps 5 minuten in olie en voeg de garnaaltjes toe. Bak 3 minuten mee. Doe alles bij elkaar en roer de peterselie er door.

    Vooraf maken

    Je kan dit gerecht van te voren maken en in de magnetron per bord opwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    gretskehoornstra
    0

    Lekker 😃 - 24 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren