Tsi Tjap Za Zi (gebakken Jacobsmosselen met zwarte bonensaus)

    Tsi Tjap Za Zi (gebakken Jacobsmosselen met zwarte bonensaus)

    3keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk en bijzonder voorgerecht van gebakken Jacobsmosselen met zwarte bonensaus geserveerd op een bedje van julienne gesneden wortel en prei.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • plantaardige olie
    • 15 gr zwarte boontjes, fijngehakt
    • 3 knoflookteentjes, gepeld en zeer fijngehakt
    • 2 dl gevogeltebouillon
    • scheutje rijstwijn
    • scheutje lichte sojasaus
    • suiker
    • maïzena
    • 16 grote Jacobsmosselen
    • 1 eiwit
    • 1 afgestreken eetlepel fijngehakte verse gemberwortel
    • 1 eetlepel rijstwijn
    • iets peper en zout
    • julienne van wortel
    • julienne van prei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 20min marineren  ›  Klaar in:40min 

    1. De zwarte boontje met de knoflook in de olie zachtjes aanfruiten zodat de smaken goed loskomen.
    2. De bouillon toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Op smaak brengen met rijstwijn, sojasaus en suiker. Bouillon met wat aangemaakte maïzena tot een heel licht gebonden saus binden. De saus afproeven en de smaak zonodig bijstellen
    3. Jacobsmosselen goed afspoelen en droogdeppen. De Jacobsmosselen vervolgens met het eiwit, gember, rijstwijn, peper en zout circa 20 minuten laten marineren.
    4. Afwerking: de saus opnieuw voorzichtig verwarmen.
    5. Jacobsmosselen in een gloeiend hete wok / koekenpan rondom aanbakken; en zonodig (later) in de oven even laten doorgaren; desgewenst halveren.
    6. Julienne van wortel en prei licht bestrooien met zout en kort beetgaar stomen; desgewenst aanmaken met een drupje sesamolie.
    7. Bedje van de groentejulienne op de borden schikken; hierop de Jacobsmosselen dresseren en er wat saus over lepelen; direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren