Pepesan Ikan

    Pepesan Ikan

    5keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht voor pittige in bananenblad bereide roodbaars is afkomstig uit Maleisië.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 stukken roodbaarsfilet a circa 80 gram
    • 1 rode spaanse peper, uiteinden verwijderd maar de pitjes niet!
    • 2 kleine sjalotjes, gepeld, gehakt
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • ½ eetlepel verse gemberwortel, geschild en gesnipperd
    • 1 stengel citroengras, alleen het onderste gedeelte
    • 50 gr. santen (geperste kokos)
    • 1 mespunt trassi
    • 1 eetlepel palmsuiker
    • 8 bananenbladeren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Roodbaarsfilets zonodig in porties verdelen en de huidzijde licht insnijden.
    2. Van de Spaanse peper, sjalotjes, knoflook, gemberwortel, citroengras, santen, trassi en palmsuiker in de vijzel of keukenmachine een fijne “boemboe” maken.
    3. Boemboe in wat olie op matig vuur aanfruiten zodat de smaken goed loskomen; boemboe laten afkoelen en de smaak controleren; zonodig bijstellen.
    4. Huidzijde van de vis met de boemboe insmeren; vergeet hierbij de insneden niet.
    5. Vis in een bananenblad leggen en het geheel tot een driehoek invouwen; het geheel vastzetten met een cocktail prikker.
    6. Pakketjes in een stoommand of in de stoomoven in circa 12 - 15 minuten gaar stomen; direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren