Laksa

    Laksa

    8keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke rode curry-kokossoep uit Singapore met noodles, groenten en garnalen.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 150 gr ronde rijst noodles
    • 2 afgestreken eetlepels rode curry pasta (naar smaak !!!)
    • 1 Spaanse peper, van zaad en zaadlijsten ontdaan, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 stengel citroengras, fijngehakt
    • plantaardige olie
    • 7½ dl. gevogeltebouillon
    • 7½ dl. kokosmelk
    • vissaus, chilisaus, suiker
    • 400 gr. rauwe garnalen, gepeld en gehalveerd
    • 150 gr. bamboescheuten, in dunne reepjes
    • 150 gr. komkommer, ontdaan van zaadjes en in dunne reepjes
    • 100 gr. taugé
    • fijn gesneden lente-uitjes
    • korianderblad en muntblaadjes
    • gefruite sjalotjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bereid de noodles volgens de receptuur op de verpakking tot ze juist gaar zijn en spoel ze achteraf desnoods koud.
    2. Fruit de curry pasta met de Spaanse peper, knoflook en citroengras in de olie aan zodat de smaken goed loskomen.
    3. Voeg vervolgens de bouillon en de kokosmelk toe en laat het geheel zachtjes tot ongeveer 1 liter inkoken.
    4. Zeef de soep desgewenst en controleer de smaak en stel deze zonodig bij met vissaus, chilisaus en / of suiker.
    5. Bereid onderwijl ook alle overige ingrediënten voor: voor de gefruite sjalotjes kunnen de in dunne ringetjes gesneden sjalot in wat olie goudbruin worden aangefruit; vervolgens op keukenpapier laten uitlekken.
    6. Afwerking: breng de Laksa opnieuw – aan de kook.
    7. Verwarm de noodles, bamboescheuten, komkommer en garnalen kort in een stoompan tot ze door en door warm zijn.
    8. Verdeel onderwijl de taugé over de voorverwarmde soepkoppen; verdeel er gelijkmatig het overige garnituur.
    9. Schep of schenk er de soep op en garneer met de lente-uitjes, koriander- en muntblad en de gefruite sjalotjes.
    10. Serveren met chopsticks.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren