Chim cut uop vo nam rom (kwartel met paddenstoelen)

    Chim cut uop vo nam rom (kwartel met paddenstoelen)

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een Vietnamees gerecht van in de oven gegaarde kwartelboutjes en kwartelfilets, geserveerd met paddenstoelen, bouillon en gefrituurde glasnoedels.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 kwartels
    • zout, plantaardige olie
    • 4 dl. krachtige gevogeltebouillon
    • gedroogde Chinese paddenstoelen
    • lichte Chinese sojasaus
    • zwarte rijstazijn
    • sesamolie
    • maïzena
    • paddenstoelen (shiitake, oesterzwammen oid)
    • gefrituurde glas noodles
    • eventueel gekookte kwarteleitjes
    • chinoise gesneden lente-uitje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:55min 

    1. Van de kwartels de filets en de boutjes verwijderen; de karkassen kunnen worden aangezet en gebruikt voor een bouillon.
    2. Kwartelfilets en boutjes licht zouten en rondom goudbruin aanbakken.
    3. De bouillon met de gedroogde paddenstoelen verwarmen en op een laag pitje een half uurtje zachtjes laten trekken; de bouillon zeven.
    4. De bouillon op smaak maken met de sojasaus, rijstazijn, chilisaus en sesamolie.
    5. De bouillon tot slot met wat met water aangemaakte maïzena licht binden.
    6. Paddenstoelen schoonmaken en in handzame stukken verdelen.
    7. Afwerking: oven voorverwarmen op 160˚; de bouillon opnieuw verwarmen.
    8. Kwartelboutjes in circa 12 minuten gaar braden; kwartelfilets in 8 minuten nog net rosé braden.
    9. Onderwijl de paddenstoelen in olie in een koekenpan op hoog vuur kort aanbakken; tijdens het bakken licht bestrooien met zout.
    10. De kort gebakken paddenstoelen over diepe borden verdelen; de kwartelfilets in de lengte halveren en op de paddenstoelen dresseren
    11. De kwartelboutjes erbij leggen en er een lepeltje bouillon overheen scheppen.
    12. Garneren met de gefrituurde glas noodles, eventueel een gehalveerd kwarteleitje en wat lente-ui.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren