Yam Yai

    Yam Yai

    7keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een Thaise salade met gerookte eendenborst, mango, peper-limoendressing en gehakte pinda's.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 stuks tamme eendenborst à circa 175 gr. per stuk
    • peper en zout
    • 150 gr. verse knapperige slasoorten
    • 1 groene - onrijpe – mango
    • 1 groene Spaanse peper, naar smaak
    • 1 rode Spaanse peper, naar smaak
    • 1 teentje knoflook
    • 2 limoenen, het sap
    • 80 cc. Nam Pla of Nam Prik (vissaus)
    • 30 gr. (palm-) suiker
    • 1 dl. plantaardige olie
    • 1 rode ui
    • 80 gr. ongezouten pinda’s
    • verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Van de eendenborsten de vliesje (vleeszijde) en overtollig vet verwijderen; de vetzijde met een scherp mes juist tot op het vlees kruislings insnijden; eendenborsten kruiden met peper en zout en in een rookpan licht aanroken en vervolgens in een droge koekenpan allen op de vetzijde aanbakken.
    2. De sla in ruim koud water zorgvuldig wassen en vervolgens drogen; mango schillen, halveren en de pit verwijderen; vruchtvlees in dunne reepjes snijden.
    3. De beide pepers halveren en zaadjes en zaadlijsten verwijderen; de pepers in zeer dunne ringetjes snijden (desgewenst meer of minder peper gebruiken); de knoflook pellen en zeer fijnsnijden; de limoenen uitpersen.
    4. Gesneden pepers, knoflook, limoensap, vissaus en palmsuiker voorzichtig met elkaar verwarmen en vervolgens de olie er doormengen; lauwwarm serveren.
    5. Rode ui schillen en in flinterdunne reepjes snijden; pinda’s in een droge koekenpan of in de oven licht roosteren en verkruimelen; koriander wassen en de blaadjes afzoeken;
    6. Afwerking: bouw in het centrum van de borden een mooie, hoge salade van de slasoorten en de dun gesneden reepjes mango.
    7. Eendenborsten in de oven - 160 ° C. - verder tot rosé laten garen; eendenborsten tot lauwwarm laten afkoelen en overdwars in dunne plakjes.
    8. Dresseer de eendenborst op- en rondom de salade en lepel er de lauwwarme dressing - goed mengen – over; bestrooi de salade tot slot met de rode ui, de pinda kruimels en de koriander; direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren