Romige spruitjes met vis

    Romige spruitjes met vis

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk gezond en gemakkelijk gerecht. Restjes uit de koel-vrieskast opgeruimd en uiteindelijk kwam dit recept eruit. Erg smakelijk met pasta en een salade.

    brouwer1946 Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr Breda spruitjes
    • 350 gr tilapia of tonijn
    • 1 grote ui
    • 2 tenen knoflook
    • 2 eetlepels kook- of slagroom
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • mushroom saus (TOKO)
    • zout/peper naar behoefte
    • geraspte oude kaas (naar behoefte)
    • 3 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:55min 

    1. Spruitjes schoonmaken en 10 minuten garen (doe een halve ui bij de spruitjes tegen de kooklucht). Vis in blokjes van 2 x 2 cm. snijden. De ui schoonmaken en in reepjes snijden.
    2. BEREIDING: Verhit de olie in een wok en fruit hierin de gesneden ui, temper het vuur en laat de ui glazig worden.
    3. Verhoog het vuur en voeg de gesneden visblokjes toe. Bak de vis rondom bruin.
    4. Haal de ui en vis uit de wok en hergebruik de olie. Verwarm de olie en roerbak, onder voortdurend roeren, de spruitjes ± 3 minuten.
    5. Doe het vis/ui baksel bij de spruiten en voeg de knoflook, kookroom, de crème fraîche en een scheut mushroom toe. Temper de vuurbron en laat het geheel 2 minuten al roeren garen.
    6. Maak het geheel af met zout en peper en strooi de geraspte kaas al roerend door het gerecht.

    Serveersuggestie

    Geef er aardappel/pastinaakpuree of pasta bij en een salade van wortel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren