Lasagne

    Lasagne

    6keer bewaard
    1uur5min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Naast alle varianten die er bestaan van lasagna, is dit een versie zoals ik hem laatst heb gemaakt, erg smakelijk! Als je de lasagne wat pittiger wilt, kun je een paar plakjes pepperoni toevoegen.

    Silvia Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pak lasagnebladen
    • 2 kleine courgettes of 1 grote
    • 1 bakje champignons
    • 1 gele paprika
    • 300 gr rundergehakt
    • 1 ui
    • 2 potten kant-en-klare rode pastasaus
    • 200 gr geraspte mozarella
    • 200 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • olie om te bakken
    • 1 of 2 teentjes knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de over voor op 200 graden Celcius.
    2. Was de paprika en courgette en snijd in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snijd deze in schijfjes. Snipper de ui.
    3. In een koekenpan fruit je de ui in wat olie, voeg je de geperste knoflook toe en rul je het gehakt. Voeg tenslotte de champignons toe en roerbak enkele minuten.
    4. In een andere koekenpan roerbak je de stukjes paprika en courgette in wat olie, tot ze wat zachter zijn geworden. Houd de inhoud van beide pannen apart.
    5. Begin nu met het stapelen van de lasagne. Vet eerst een ovenschaal in en begin met een laagje kant-en klare pasta saus. Dan een laagje lasagnebladeren. Dan weer een laagje saus, met daarop een laagje van het gehaktmengsel (indien je pepperoni gebruikt leg je enkele plakjes op het gehakt). Daarover strooi je geraspte mozarella. Vervolgens weer een laagje bladeren, gevolgd door saus en daarbovenop een laagje courgette/paprika mengsel. Daar strooi je dan Parmezaanse kaas over. Al naar gelang de grootte van je ovenschaal/de hoeveelheid ingredienten kun je dit weer afwisselen met een gehakt-laag en dan weer een courgette/paprika-laag. Je eindigt met een laag rode saus en daarover de rest van de geraspte kaas.
    6. Dek de ovenschaal vervolgens af met aluminium-folie en laat gedurende 45-60 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Houdt de baktijd goed in de gaten, want al naar gelang het soort bladeren dat je gebruikt en de soort oven kan de baktijd nogal varieren. Haal het laatste kwartier de folie eraf zodat de kaas mooi bruin wordt. Serveer met een frisse salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren