Ravioli met een romige tomaten-groentesaus

    Ravioli met een romige tomaten-groentesaus

    12keer bewaard
    20min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een romige pastasaus boordevol verse groentes. De rode wijn kan indien gewenst weggelaten worden. Serveer de saus bij verse ravioli.

    Silvia Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr verse ravioli met kaas (bijv. van Albert Heijn)
    • 2 blikken tomaatstukjes
    • 1 bakje champignons
    • 1 courgette (of 2 kleine)
    • 1 zak (450 gr) verse spinazie
    • ongeklopte slagroom, naar smaak
    • 1 glas rode wijn
    • 2 eetlepels bloem
    • warm water, om de bloem in op te lossen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Bereid de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Snijd de champignons en courgette en roerbak ze tot ze zacht zijn. Roer er vervolgens beetje bij de beetje de verse spinazie door, totdat deze slinkt.
    3. Los de bloem op in warm water tot een papje. Giet de blikken tomaatstukjes met sap in een andere koekenpan, verwarm en meng het bloempapje erdoor. Giet er vervolgens naar smaak room door en roer er het glas rode wijn door.
    4. Voeg het champignon-courgette-spinazie mengsel toe aan het tomatenmengsel, roer voorzichtig.
    5. Verdeel de ravioli over de borden en schep de saus erover. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    recept op zich redelijk saai na proeven nog Italiaanse kruiden en zout toegevoegd net zoals in het begin een teen knoflook. na het gekruid te hebben wel een lekkere combinatie - 05 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren