Pasta met langoustines

    Pasta met langoustines

    2keer bewaard
    2uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Verleidelijke pasta met langoustines en een zachte saus van langoustines

    robbuddingh Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg langoustines
    • scheut olijfolie
    • 1 lepel boter
    • 1 niet te grote ui
    • kwart bol verse knoflook of 2 tenen gedroogd
    • 1 winterpeen
    • 1 ui
    • 1 prei
    • 1 stronkje bleek selderij
    • 1 bouquet garni (peterselie/tijm/laurier)
    • 100 cc droge witte
    • 500 cc kookroom (bv campina room culinair)
    • Bosje platte peterselie
    • bosje dragon
    • 1 zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:2uur 

    1. Maak de langoustines schoon. Haal scharen, schaal etc van het langoustine vlees, zet vlees apart in koelkast en gooi de schalen e.d. in een grote soeppan.
    2. Hak de wortel, ui, bleekselderij, prei in grove stukken en gooi samen met bouquet garni (bosje peterselie/tijm/laurier (eventueel met salie en rozemarijn) in die soeppan bij de schalen/scharen van de langoustines. Vul de pan af met water totdat alles net onderstaat en kook op heel zacht vuur minstens 45 minuten tot een uur. Zeef dit vocht (liefst door een doek (niet geparfumeerd gewassen, of anders gewone zeef) en bewaar dit vocht. Gooi rest weg.
    3. Snipper de ui en bak op zeer zacht vuur in een scheut olijfolie en een eetlepel boter. Gooi na een paar minuten hier een kwart bol gesnipperde verse knoflook bij (of 2 gesnipperde tenen gedroogde knof) Bak dit op zeer zacht vuur nog een paar minuten mee, het mag zeker niet bruin gaan kleuren. (als het te hard gaat haal dan de pan soms van het vuur) Blus dit af met een scheut mooie droge witte wijn en zet vuur hoger om dit mengsel in te koken. Gooi bij dit mengsel bijna een liter van het vocht van de langoustines en laat op zacht vuur inkoken tot hier ongeveer een kwart van over is.
    4. Kook intussen de pasta in ca. 8-10 minuten beetgaar.
    5. Doe de room bij het langoustine water en breng langzaam aan de kook. Proef en voeg naar smaak zwarte peper (uit de molen) en zout toe. Voeg het langoustine vlees toe en laat dit op zacht vuur garen totdat ze net gaar zijn (dit duurt ca. 5 min) Strooi hierdoor een kleine handvol gesneden peterselie en een klein handje dragon en haal van het vuur.
    6. Giet pasta af , verdeel direct over 4 borden en overgiet met flinke (soep) lepel saus en verdeel de langoustines. Direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren