Draadjesvlees met champignons en ui in jus

    Draadjesvlees met champignons en ui in jus

    15keer bewaard
    2uur40min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk ouderwets draadjesvlees met een beetje meer.

    druifje236 Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr runderlappen (mager)
    • 1 ui (in ringen )
    • 150 gr kastanje champignon (in plakjes)
    • 1 dl rode wijn
    • 1 dl bouillon
    • 1 el olijfolie
    • 2,5 dl water
    • 9 gr jus poeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Verwarm de braadpan op middelmatig vuur. Doe de olie in de braadpan en fruit de champignons en uienringen.
    2. Haal de champignons en de uien weer uit de pan en bak de runderlappen aan beide kanten bruin.
    3. Voeg de gefruite champignons en uienringen op het laatst weer toe. Blus af met de rode wijn. En breng aan de kook.
    4. Voeg de bouillon toe en doe de deksel op de pan.
    5. Zet het vuur laag en laat de runderlappen 1,5 tot 2 uur stoven. Af en toe het vlees keren.
    6. Haal de runderlappen uit de pan. Doe het water bij het overgebleven vocht, champignons en uien. Voeg de juspoeder toe. Breng dit alles al roerend aan de kook en de jus is klaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    hvvelsen
    van
    1

    Alweer kant en klare juspoeder Waarom toch!!?? Kun je toch beter een hap zout nemen.... - 18 nov 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren