Mini courgette pizza's

    (91)

    Grote courgetteplakken met een laagje pizzasaus en kaas, heerlijk afgebakken op de barbecue.


    90 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 grote courgette
    • 100 gr boter, gesmolten
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 60 gr mozzarella
    • 1 pot (250 gr) pizzasaus (met tomaat en Italiaanse kruiden)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snijd de courgette in dikke ronde plakken. In een kleine kom boter en knoflook mengen. Apart zetten.
    2. Als de kooltjes in de barbecue gloeien de courgette op een rooster leggen. 3 minuten roosteren, vervolgens omdraaien en elke plak met de botermix bestrijken. Wederom 3 minuten roosteren, omdraaien en de andere kant met de botermix bestrijken.
    3. De rondellen met pizzasaus besmeren, kaas erover strooien en roosteren tot de kaas gesmolten is.

    Tip:

    Als je geen grote courgette kan vinden, kun je ook kleinere nemen en de plakken in de lengte afsnijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (91)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren