Ham-kaas flappen

    Ham-kaas flappen

    42keer bewaard
    20min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke hartige variant op de gesuikerde appel equivalent.

    druifje236 Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
    • 500 gr ham blokjes
    • 250 gr geraspte kaas
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht oven 180 graden).
    2. Kluts het ei, zodat je geen scheiding meer ziet van eiwit en eigeel.
    3. Schep 1 eetlepel ham blokjes op 1 vierkant plakje bladerdeeg. Schep 1 eetlepel geraspte kaas erbij. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het ei en vouw het bladerdeeg plakje in een driehoek. Doe dit met alle 10 plakjes.
    4. Bekleed de bakplaat met het bakpapier en leg alle 10 de flappen op de bakplaat. Bestrijk alle flappen met het ei en strooi de overgebleven geraspte kaas er overheen.
    5. Zet de bakplaat in het midden van de oven en laat ze mooi bruin worden in 8 à 10 minuten.

    Andere ideeën

    Als je ze als een borrelhapje wil maken, dan snij je de vierkante plakjes in vieren en gebruik je i.p.v. een eetlepel, een theelepel om de flapjes te vullen. Zo heb je 40 borrelhapjes in "one go"!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren