Kip met perzik in romige saus

    Kip met perzik in romige saus

    4keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit is naar een recept van mijn schoonmoeder. Heerlijk met vers gebakken frites en een frisse salade. Ook vegetarisch te maken, door de kip te vervangen door tofu naturel.

    druifje236 Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr kipfilet
    • 500 gr perzikken op siroop
    • 250 gr Boursin®, of een gelijkwaardige soort roomkaas
    • 5 snufjes kipkruiden
    • 2 el olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snij de kipfilets en perziken in blokjes (bewaar ongeveer 100 ml sap voor later in de saus).
    2. Doe olie in de wok en laat goed warm worden.
    3. Bak de kip goed gaar en bruin. Kruid de kip naar smaak met de kipkruiden.
    4. Haal de kip uit de pan. Laat de Boursin® al roerend smelten op middelmatig vuur. Doe een klein scheutje perzikensap erbij wanneer de Boursin ongeveer voor de helft gesmolten is.
    5. Als de saus weer te dik wordt nog een scheutje. Hou een romige saus over. Blijf ten alle tijden roeren, totdat de Boursin helemaal gesmolten is.
    6. Voeg de kip en de perzikblokjes toe aan de saus en laat nog even mee warmen op laag vuur.

    Andere ingrediënten

    Variatie Tip: Voor een vegetarisch gerecht kun je in plaats van kip ook tofu naturel smaak gebruiken. Deze zul je wel meer moeten kruiden met de kipkruiden, dan dat je gewend bent met kip

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren