Minikaassoesjes

    Minikaassoesjes

    9keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept van een vriendin van mij. Ze zijn heerlijk voor bij de borrel.

    druifje236 Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 40 Stuks

    • 150 ml water
    • 75 gr boter
    • 1 mespunt zout
    • 100 gr bloem
    • 3 eieren
    • 50 gr geraspte pittige kaas
    • 3 el pijnboompitten
    • zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:55min 

    1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
    2. In pan water met blokjes boter en mespunt zout aan de kook brengen.
    3. Als boter gesmolten is, bloem ineens toevoegen en met houten lepel blijven roeren tot deeg als een bal van de bodem van de pan loslaat.
    4. Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen.
    5. Eieren met mixer een voor een door deeg kloppen, tot het deeg gaat glanzen.
    6. Kaas door het deeg mengen.
    7. Bakplaat met behulp van bakpapier bekleden.
    8. Van deeg met behulp van 2 natte theelepels, op enige afstand van elkaar, ca. 40 kleine bergjes vormen op bakplaat. Pijnboompitjes over bovenkant van deegbergje verdelen en bestrooien met zeezout.
    9. Bakplaat in midden van oven schuiven en soesjes in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar bakken ( ze laten dan makkelijk los van bakpapier).
    10. Oven uitschakelen en soesjes met ovendeur op een kiertje langzaam af laten koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren