Kabeljauw met courgettesaus en tagliatelle

    Kabeljauw met courgettesaus en tagliatelle

    14keer bewaard
    55min


    11 personen hebben dit gemaakt

    De combinatie van in ham verpakte kabeljauw met een courgette/vissaus op een bedje van groene tagliatelle is verrukkelijk!

    Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kabeljauwfilets
    • 1 ons Serrano- of andere Mediterrane ham
    • 1 courgette
    • 1 rode paprika
    • 15 cherrytomaatjes
    • 10 zwarte olijven
    • 1 zakje pijnboompitjes
    • 1 grote teen knoflook
    • 2 blokjes visbouillon
    • 0,5 eetlepel bruchettakruiden
    • 1 eetlepel witte roomkaas
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden
    • grof gemalen peperkorrels
    • fijngemalen witte peper
    • olijfolie
    • 500 gram groene tagliatelle (Grand Italia)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Pak iedere kabeljauwfilet in in 2 plakjes ham en leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Bestrijk ze nog met een beetje olijfolie en bestrooi ze m.b.v. een molen met peper.
    2. De pijnboompitjes in een anti-aanbak pannetje zonder olie op niet te hoog vuur roosteren. Blijf er wel bij en voorkom dat ze te donker worden!
    3. De paprika in stukjes snijden en in een klein beetje olijfolie goed bakken zodat de paprika wat zoetig van smaak wordt. Laat het even in een schaaltje afkoelen.
    4. Zet de kabeljauw in een voorverwarmde oven op 180 gr. gedurende 18 min.
    5. Fruit de in stukjes gesneden courgette in een pan met olijfolie, voeg de geperste knoflook toe en laat het 5 min. bakken. Voeg dan 0.75 liter kokend water toe en de 2 bouillonblokjes toe. Laat het even koken en pureer het dan met een staafmixer. Dan hier doorheen de roomkaas met een garde roeren. Voeg dan de gehalveerde tomaatjes toe, alsmede de in ringetjes gesneden olijfjes, de bruchettakruiden en Italiaanse kruiden en voeg witte peper naar smaak toe. Tot slot de paprika toevoegen. Als je de saus te dun vindt kun je deze altijd met maïzena wat dikker maken.
    6. De groene tagliatelle koken in groentenbouillon en afgieten.
    7. Dan per bord eerst de tagliatelle neerleggen, dan de vis er op leggen en daarna de courgettesaus er over heen.
    8. Tot slot de geroosterde pijnboompitjes er over strooien en klaar is deze verrukkelijke maaltijd! Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    CarineBoeckx
    0

    heel lekker, ik heb de saus wat extra ingedikt. - 20 dec 2015

    van
    0

    Het is een lekker recept, maar met 0,75 liter vloeistof blijft de saus dun - 02 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren