Thaise zalm met rijst

    Thaise zalm met rijst

    30keer bewaard
    35min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Zalmblokjes met zelf gemaakte, verse, Thaise marinade en Thaise rijst. Een heerlijk Oosters hoogstandje!

    Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 80 gram witte rijst (bij voorkeur Thaise, jasmijn of basmati)
    • 100 gram verse zalm, in blokjes gesneden
    • ½ verse rode peper
    • ½ limoen
    • 3 el Thaise vissaus
    • Lichte sojasaus
    • Koriander, grof gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 15min marineren  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de rijst naar gebruiksaanwijzing.
    2. Maak de marinade, door de peper klein te snijden, de limoen in partjes te snijden en deze beide te mixen met de vissaus en sojasaus. Roer alles goed door elkaar.
    3. Snij de zalm in blokjes. Mix deze met de marinade en laat deze een tijdje (min 15 min) trekken op kamertemperatuur.
    4. Wok de zalm op hoog vuur, voor ongeveer 2 min. Schud gedurende die minuten af en toe om.
    5. Blus het geheel af met nog wat extra sojasaus en de gesneden koriander.

    Tip

    Lekker met mee gewokte snijboontjes of gestoomde brocoli.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren