Artisjok hapjes

    Artisjok hapjes

    23keer bewaard
    30min


    65 personen hebben dit gemaakt

    Deze mini-quiches zonder deeg zijn heel simpel te maken. Een heerlijk borrelhapje voor feestjes.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 175 gr artisjokhart uit blik
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 8 eieren, licht geklopt
    • 115 gr geraspte cheddar
    • 115 gr geraspte gruyère
    • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • een klein bosje verse peterselie, grof gesneden
    • 1 eetlepel verse dragon, fijngesneden
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • een scheutje tabasco of chilisaus
    • een scheutje worcestersaus
    • 4 eetlepels paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3. Een bakvorm voor kleine muffins licht invetten.
    2. In een middelgrote sauspan op middelhoog vuur ui en knoflook langzaam zacht bakken.
    3. In een blender of keukenmachine artisjokhart, eieren, cheddar, gruyère en Parmezaanse kaas, peterselie, dragon, zwarte peper, tabasco en worcestersaus tot een gladde massa mengen. Ui, knoflook en paneermeel erdoor roeren.
    4. De muffinvormpjes voor ong. de helft vullen. 12-15 minuten in de vooverwarmde oven bakken tot de quiches stevig en lichtbruin gekleurd zijn. Warm opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren