Chocolade paascake

    Chocolade paascake

    36keer bewaard
    40min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige cake van biscuitdeeg in tulbandvorm, gedecoreerd met chocolade-roomglazuur en paaseitjes. Eenvoudig en toch een fantastisch resultaat!

    Rita Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • 6 eieren
    • 200 gr suiker
    • rasp van de schil van 1 citroen
    • 75 gr bloem
    • 75 gr maïzena
    • 1 recept voor chocolade roomglazuur
    • klein scheutje kersenlikeur (indien nodig/gewenst)
    • zakje gemengde chocolade-paaseitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een tulbandvorm in en bestuif licht met bloem.
    2. Splits de eieren. Mix de eidooiers met 2/3 van de suiker romig met een elektrische mixer. Citroenrasp erdoor mengen.
    3. In een andere kom het eiwit met de resterende suiker stijf slaan. Doe dit bij het eidooiermengsel.
    4. Meng de bloem met de maizena en zeef dit over het eimengsel in de kom. Alles voorzichtig met een spatel mengen.
    5. Giet het beslag in de tulbandvorm en strijk het glad. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
    6. Stort de cake uit op een rooster en laat helemaal afkoelen. De cake kun je heel goed al een dag vantevoren bakken.
    7. Zet de tulbandcake op een serveerschaal en bestrijk rondom met de chocolade roomglazuur, eventueel wat smeerbaarder gemaakt door er een scheutje kersenlikeur aan toe te voegen. Vul het gat in het midden met de chocolade-eitjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    svermaut
    van
    2

    Lovely - Chocolade-addict of 'gewoon' liefhebber, maakt niet uit, deze taart is gewoon de opkikker voor de wat meer triestige voorjaarsdagen. Een genot om te maken en te zien groeien. Maar meer nog is 't een waar plezier de chocoladecreatie te genieten -al dan niet in't gezelschap van wie je liefhebt- bij een heerlijk kopje koffie. - 01 apr 2013

    van
    2

    - 28 mrt 2011

    van
    1

    ik ga deze sebied is uitproberen hopelijk lijkt hij - 24 mrt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren