Paasstol

    Paasstol

    16keer bewaard
    1uur40min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk Paasbrood, gevuld met amandelspijs. Je kunt de spijs zelf maken, of je gebruikt kant-en-klare uit de supermarkt of van de bakker. Bestuif het brood eventueel licht met poedersuiker en versier met chocolade Paasfiguurtjes.

    Lisa Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr bloem
    • 30 gr gist
    • 1/4 liter melk, lauwwarm
    • 100 gr boter
    • 50 gr suiker
    • 1 ei
    • 1 snufje zout
    • Geraspte schil van 1 citroen en 1 sinaasappel
    • 100 gr gemalen amandelen
    • 300 gr rozijnen
    • 50 gr walnoten, in stukjes
    • 400 gr amandelspijs
    • Voor de decoratie
    • 50 gr boter
    • 50 gr amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Meel in een kom doen en maak er een kuiltje in. Doe hier de gist in en mix dit een beetje met de lauwwarme melk en wat van het meel. Afgedekt op een warme plek 15 minuten laten staan.
    2. Gesmolten boter met de suiker, ei, zout, citroen- en sinaasappelrasp, gemalen amandelen, walnootstukjes en rozijnen door het deeg doen. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
    3. Het deeg op een warme plek afgedekt laten rijzen, tot het in volume verdubbeld is. Goed kneden, en dan licht uitrollen tot een rechthoekige plak. Vorm van de amandelspijs een lange rol en leg deze in het midden van het deeg (over de lengte). Rol het brood op en vorm het tot een stol en leg op een bakplaat.
    4. Nog eens 30 minuten laten rijzen. Bestrijk het brood met gesmolten boter en bestrooi met amandelschaafsel.
    5. Oven voorverwarmen op 220 graden C. Het brood 40-60 minuten bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    TanjaSluijsmans
    2

    Het ruikt heerlijk en de ingredienten zijn allemaal lekker. Het enige wat is een nadeel vind van dit recept, is dat de verhouding tussen deeg en vulling (rozijntjes, noten etc) een beetje zoek lijkt. Te veel vulling en het laat zich daardoor lastig kneden. Een volgende keer neem ik 2x zo veel deeg op de rest van de ingredienten. - 16 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren