Belle's bolognese

    Belle's bolognese

    31keer bewaard
    1uur45min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Vanuit verschillende recepten voor een bolognese saus, kwam ik per ongeluk op dit smaakvolle geheel. Voorheen gebruikte ik gewelde tomaten uit blik i.p.v. de cherry tomaten, de tomatenpuree en de tomatensap. Bij gebrek aan de tomaten uit blik probeerde ik het eens met de verse cherry tomaten, en pureerde een eigen mengsel. Dit viel zoveel meer in de smaak dat ik dit mengsel nu als basis gebruik voor al mijn tomatensauzen met groot succes!

    Bellemay Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gram rundergehakt
    • 150 gram bacon
    • 200 gram cherry tomaten
    • 2 blikjes tomatenpuree
    • 4 dcl tomatensap met zee zout
    • 3 dcl stevige rode wijn (b.v. rioja)
    • 1 ui
    • 2 eetlepels gedroogde majoraan
    • 5 takjes verse rozemarijn
    • 4 tenen verse knoflook
    • 100 gram zongedroogde tomaten
    • 200 gram parmezaanse kaas
    • peper en weinig zout
    • scheutje olijf olie
    • 1 ovenvaste pan
    • 500 gram spaghetti

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de hete lucht oven voor op 180 graden.
    2. Snij de bacon in fijne reepjes, en bak deze met de gehakte rozemarijn in wat olijfolie in de ovenvaste pan lichtjes aan.
    3. Snij de ui in stukjes en voeg deze met de geperste teentjes knoflook toe en bak circa 2 minuten.
    4. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
    5. Giet de wijn bij het mengsel, en breng het aan de kook. Hak de zongedroogde tomaten fijn, en doe dit bij het mengsel in de pan.
    6. Voeg 2/3 de van de parmezaanse kaas toe, en meng het goed door het mengsel.
    7. Pureer intussen de cherry tomaten met de tomatenpuree en de tomatensap in de keukenmachine.
    8. Voeg dit tomaten mengsel samen met de oregano toe, en maak op smaak met peper en weinig zout.
    9. Doe de deksel op de pan, en plaats deze 90 minuten in de voor verwarmde oven.
    10. Kook de spaghetti in circa 7 minuten beetgaar.
    11. Haal de pan uit de oven, en voeg de fijngehakte basilicum toe.
    12. Serveer de saus apart van de spaghetti, het restantje parmezaanse kaas en een frisse salade.

    Tip

    Hou je saus en spaghetti over, hussel t door elkaar. De volgende dag smaakt t (bijna) nog lekkerder!! ; ))

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    2

    Geweldig recept. Kan het iedereen aanraden. Zelf de wijn weg gelaten ivm zwangere dochter maar het eten werd zeer goed ontvangen door alle goede smaken/kruiden. Heb hier veel van geleerd. - 02 jul 2012

    van
    0

    de lekkerste bolognese ooit !!!! - 10 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren