Tonijnschotel met kaasbroodjes

    Tonijnschotel met kaasbroodjes

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Makkelijke schotel om van tevoren klaar te maken. De ongebakken broodjes houd je dan even apart.

    Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 gesnipperde ui
    • 1 gesnipperde rode paprika
    • 150 gram kastanjechampignons in plakjes
    • 1 groot blik tonijn in stukjes
    • 50 gram boter
    • 50 gram bloem
    • 1 tl zout
    • 1 tl gedroogde basilicum
    • 2 dl melk
    • 150 gram bloem
    • snufje zout
    • 60 gram boter
    • 60 gram geraspte kaas
    • 2 tl paprikapoeder
    • 4 el melk of karnemelk
    • 1 eidooier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Oven voorverwarmen op 180 graden. Fruit 1 gesnipperde ui met 1 gesnipperde rode paprika. Voeg de kastanjechampignons toe. Een paar minuten op hoog vuur bakken.
    2. Smelt 50 gram boter en voeg 30 gram bloem en 1 tl zout toe. 1 minuut laten ‘trekken’ en dan 2 dl melk toevoegen. Goed roeren met een garde tot een gladde saus ontstaat. Doe de basilicum erbij. Hieraan ui, paprika, champignons en tonijn toevoegen. Doe dit in een ingevette ovenschaal
    3. Voor de broodjes de bloem en zout zeven in een schaal, paprikapoeder toevoegen, boter erdoor mengen zodat er korreltjes ontstaan. Kaas erdoor mengen en zoveel melk toevoegen dat er een samenhangend deeg ontstaat. (kan ook in de keukenmachine) Deeg uitrollen op een met meel licht bestoven aanrecht. 12 kleine rondjes uitsnijden en bestrijken met geklopte eidooier. Deze aan de zijkant van de ovenschaal leggen, er moet nog een ruimte in het midden overblijven
    4. 30-35 minuten in de oven totdat de broodjes goudbruin

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - 22 feb 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren