Spruitjestaart

    Spruitjestaart

    22keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een overheerlijke ovenschotel waarvan iedereen zal smullen! Een vulling van spruitjes, kastanjechampignons, ui & philadelphia zuivelspread, en dat alles in een laag bladerdeeg.

    Flevoland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr spruitjes
    • 250 gr kastanjechampignons
    • 2 rode uien
    • 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
    • 1 bakje philadelphia 'paprika & kruiden'
    • 1 ei
    • 1 tl gedroogde tijm
    • 1 tl knoflookpoeder
    • peper & zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 225˚C.
    2. Maak de spruitjes schoon, doe ze vervolgens (heel) in een pan met water en laat ze 5 min. koken.
    3. Vet een taartvorm (ø 20 cm) in, bekleed de bodem met bakpapier en bekleed het geheel met het bladerdeeg. Prik het deeg hier en daar met een vork in.
    4. Snij de ui fijn.
    5. Verhit wat boter in een steelpan en fruit hierin de ui glazig.
    6. Snij de champignons in plakjes en voeg ze samen met de tijm & knoflookpoeder toe aan de ui en roerbak dit 5 min.
    7. Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
    8. Schep het spruitjesmengsel in de taartvorm.
    9. Roer de philadelphia los met de ei en lepel het mengsel over de vulling.
    10. Bak de taart in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar. (Breng na 20 min. evt. aluminiumfolie aan over het gerecht om te voorkomen dat het te bruin kleurt.)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren