Bastognetaart

  • 8keer bewaard
  • 12uur10min

Een super makkelijk en heerlijk taartje met het lekkerste koekje als hoofdingrediënt!

Hemel Flevoland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 1 pak bastognekoekjes
  • 375 ml/400 ml verse ongesuikerde slagroom (250 ml + 125 ml of 2 x 200 ml)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12uur  ›  Klaar in:12uur10min 

  1. Klop de slagroom lobbig.
  2. Breek een aantal bastognekoekjes in stukken tot de bodem van een (20 cm doorsnede) springvorm bedekt is met de koekjes.
  3. Bedek de bastognebodem met een laag slagroom.
  4. Maak vervolgens weer een laag met in stukjes gebroken bastognekoeken.
  5. Weer een laag slagroom erop.
  6. Vervolgens nog een laag bastogne en dan eindigen met slagroom.
  7. Als finishing touch 1 bastognekoekje raspen over de slagroom.
  8. Een nacht in de koelkast en smullen maar! (Hoe langer je wacht, hoe lekkerder het taartje!)

Serveersuggestie

Je kan het taartje ook al eerder eten, na bijv. 2 uur in de koelkast, maar echt, hoe langer je kan wachten, hoe lekkerder!

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

sdev99
van
3

Goede taart Ook lekker makkelijk en snel - 12 jul 2011

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties