Ceviche van heilbot met avocado en Florida grapefruit

    Ceviche van heilbot met avocado en Florida grapefruit

    2keer bewaard
    2uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Recept van Jean Beddington - New Florida Cuisine

    Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 pond heilbotfilet
    • 2 rijpe avocado in blokjes gesneden
    • 18 rode gehalveerde kerstomaatjes
    • 18 gele gehalveerde kerstomaatjes
    • Een klein bosje koriander (bewaar een paar takjes voor de decoratie)
    • 6 kleine kroppen Romeinse sla
    • Sap van 2 limoenen
    • Sap van 2 Florida grapefruits
    • 2 kleine rode uien in dunne plakjes gesneden
    • 1 teentje knoflook fijngehakt
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • 1 hete chili peper fijn gehakt
    • Zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met zout en peper. Snijd de heilbot filet in behapbare stukjes en meng ze in de marinade. Dek af met huishoudfolie en zet het voor enkele uren in de koelkast.
    2. Serveertip: Snijd de sla in reepjes en verdeel ze over 6 borden. Haal de vis uit de koelkast en meng het met de tomaatjes en avocado en de grof gesneden koriander. Verdeel de ceviche over de sla en versier met een paar takjes koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren