Risotto met broccoli, wortel en basilicum

    Risotto met broccoli, wortel en basilicum

    8keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik wilde risotto maken en had nog broccoli, wortel en basilicum in de koelkast liggen. Blijkt een heerlijke combinatie. Als je de risotto nog wat romiger wilt maken, kun je er nog een scheut room aan toevoegen, maar het hoeft niet.

    anna77 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes gehakt
    • 2 wortels, in kleine blokjes gehakt
    • 1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
    • 2 eetlepels olie
    • 1 flink klontje boter
    • 300 gr risotto rijst (bijvoorbeeld arborio)
    • +- 200 ml witte wijn
    • +- 800 ml kippenbouillon
    • zout en peper naar smaak
    • 100 gr broccoli, in kleine roosjes
    • half bosje verse basilicum, fijngesneden
    • handje parmezaanse kaas
    • halve citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snij de groenten in kleine blokjes en versnipper de knoflook. Doe 2 eetlepels olie en een flink klontje boter in een braadpan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui, bleekselderij, wortel en knoflook ongeveer 7 minuten, tot de geuren zich vermengen.
    2. Voeg de rijst toe en roerbak dit zodat de rijst het vocht van de groenten een beetje opneemt.
    3. Voeg de wijn toe en laat dit al roerend opnemen door de rijst.
    4. Voeg nu kippenbouillon toe aan de pan zodat de rijst ruim onder staat. Roer regelmatig door de rijst en laat de rijst het vocht absorberen. Voeg na een tijdje indien nodig nog meer kippenbouillon toe, en breng op smaak met zout en peper. Het hele proces van het wijn toevoegen totdat de risotto gaar is, duurt ongeveer 30 minuten.
    5. Tussen het roeren door, laat je de broccoli even kort koken in een pan water (ongeveer 4 minuten). Snij de basilicum fijn.
    6. Als de risotto bijna perfect is (beetgaar), voeg dan de kort gekookte broccoli toe, de basilicum, een handje parmezaanse kaas en pers hierboven een halve citroen (naar smaak) toe. Roer nog even door en klaar is je risotto!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren