Crème brûlée met vanille

    Crème brûlée met vanille

    14keer bewaard
    45min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige, maar heerlijk smakende crème brûlée gemaakt van slagroom, eidooiers, suiker en vanille. Dit recept is voldoende voor twee crème brûlée ovenschaaltjes (twee personen).

    anna77 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel suiker
    • 2 eidooiers
    • 235 ml slagroom
    • 1 eetlepel vanillesuiker
    • 1/4 theelepel vanille extract
    • 2 eetlepels suiker (om het brulee laagje mee te maken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 160° C.
    2. Klop de eidooiers los en voeg hier 1 eetlepel suiker aan toe, klop goed door tot de suikerkorreltjes verdwenen zijn en het eigeel glanzend is.
    3. Verwarm de slagroom met 1 eetlepel vanillesuiker en het vanille extract in een steelpannetje op laag vuur, net tegen het kookpunt aan.
    4. Schenk de warme room bij de eierdooiers en roer goed door met een garde zodat alles gemengd is.
    5. Verdeel het roommengsel over twee crème brûlée schaaltjes. Zet deze schaaltjes in een grotere ovenschaal.
    6. Kook wat water in de waterkoker. Zet de ovenschaal met de crème brûlée bakjes in de oven op het middelste rek. Vul nu de ovenschaal met heet water, ongeveer tot halverwege de rand van de schaaltjes.
    7. Laat de crème brûlée in het waterbad in de oven in ongeveer 30 minuten gaar worden. De crème mag nog wel een beetje wiebelen als je de bakjes beweegt, maar moet wel stevig zijn. Haal ze uit de oven om af te koelen.
    8. Zet de bakjes minstens 3 uur in de koelkast om helemaal koud te worden.
    9. Strooi vlak voor het serveren op elk bakje een eetlepel suiker en draai de bakjes rond om de suiker goed te verdelen. Verhit nu met een gasbrandertje (of in de oven op grillstand) de suiker tot het gaat karameliseren. Laat daarna de bakjes een momentje afkoelen zodat het suikerlaagje weer hard wordt en serveer ze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren