Anijs cantuccini

    Anijs cantuccini

    1keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze Biscotti-achtige koekjes zijn eenvoudig te maken en hebben een fantastische smaak. Ze worden op smaak gebracht met amandelen, sinaasappelschil, rozijnen, chocolade, anijs en gember. Ze zijn perfect voor tijdens kerst.

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 3-4 eieren
    • 250 gr basterdsuiker
    • 125 gr amandelen of walnoten, grof gehakt
    • 100 gr geraspte sinaasappelschil
    • 150g rozijnen
    • 3 eetlepels anijspoeder
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 50 gr geraspte chocolade
    • 500 gr witte bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • boter om te borstelen
    • Voor het eimengsel:
    • 1-2 eierdooiers, losgeklopt met een beetje water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Klop de eieren met de suiker tot een luchtig geheel. Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een stevig deeg, voeg de specerijen als laatste toe.
    2. Verdeel het deeg in vieren en rol elk stuk uit in een langwerpige stam over de lengte van de bakplaat.
    3. Verwarm de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2. Bak de deegstammen in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten. Bestrijk ze met eigeel en bak gedurende een extra 5-10 minuten op 180 ° C / gasoven stand 4.
    4. Snijd in diagonale plakjes en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren