Chocolademakronen (macarons)

    Chocolademakronen (macarons)

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    43min


    Maak dit als eerste!

    Test je vaardigheden met deze lichte, hemelse chocolade macarones. Het is een trend uit Parijs, je ziet ze nu steeds meer bij banketbakkers, V&D en Bijenkorf, maar je kunt ze ook zelf maken, met dit authentieke Franse recept!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • eiwit van 3 eieren
    • 1 snufje zout
    • 180 gr poedersuiker
    • 120 gr gemalen amandelen
    • 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder
    • chocoladevulling
    • 130 gr pure chocolade, in stukjes gebroken
    • 40 gr room (met een zo hoog mogelijk vetgehalte, minstens 40%)
    • 85 gr ongezouten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 13min  ›  Klaar in:43min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Voeg een snufje zout aan de eiwitten toe en klop ze in een kom stijf.
    3. Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker en cacaopoeder. Roer dit mengsel in het eiwit in verschillende porties en klop tot een glad geheel.
    4. Giet het mengsel in een spuitzak, knijp in de zak en spuit een lepel beslag op het bakpapier in regelmatige intervallen. Laat 30 minuten staan.
    5. Bereid ondertussen de chocoladevulling: smelt de chocolade au bain marie en roer de room en boter erdoor. Meng goed en laat afkoelen.
    6. Na 30 minuten, bak je de makronen in de voorverwarmde oven gedurende 13 minuten. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
    7. Doe een theelepel chocolade vulling op de platte kant van een makroon, pak een tweede en plaats deze bovenop de vulling om een sandwich te maken. Herhaal met de rest van makronen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren