Citroenkoekjes met glazuur

    Citroenkoekjes met glazuur

    3keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Als je van citroen houdt, zullen deze koekjes niet teleurstellen. Romige citroenkoekjes worden bedekt met een citroenglazuur. Serveer als snack of met een mok thee.

    Ingrediënten
    Porties: 90 

    • 150 gr boter
    • 325 gr basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 1 biologische citroen, schil geraspt en het sap
    • 500 gr witte bloem
    • ter decoratie:
    • poedersuiker
    • citroensap
    • gekleurde muisjes (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven tot 190 C / gasoven stand 5.
    2. Klop boter tot deze luchtig is, roer er vervolgens geleidelijk de suiker door. Roer de eieren erdoor. Meng de citroenschil en het citroensap erdoor.
    3. Zeef de bloem en meng dit met een spatel door het beslag.
    4. Maak met behulp van een theelepel kleine hoopjes van het beslag op de bakplaat. Bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de grootte van de koekjes.
    5. Laat ze afkoelen. Meng genoeg poedersuiker met citroensap om een citroenglazuur te maken. Verspreid over de koekjes. Als je ze kleurrijker wilt, kun je er gekleurde muisjes over strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren